Caleta strand

Caleta strand is iets rustiger dan strand Malagueta en iets verder weg, maar toch een echt stadsstrand. Het ligt iets ten oosten van het centrum van Málaga.

El Cable is een strand net ten oosten van Marbella waar strand en sport bij elkaar komt. Er is namelijk een costa waterpark maar op het oostelijk deel van het strand zijn er ook strandvoetbalvelden en strandvolleybalvelden te vinden.

 • Goedkoop

  Huur een strandbedje voor €4 - €5 per dag.

 • Faciliteiten

  Alles is aanwezig; toiletten, kraantjes, chiringuito's. 

 • Sport

  In het oosten van het strand is een gratis voetbalveldje.

 • Rustig en lokaal

  Rustiger dan Malagueta en relatief meer Spanjaarden.

Het stadsstrand Caleta, vlakbij Málaga
Plattegrond van strand Caleta
Strandbedjes voor €4
Huur strandbedjes: €4
Toiletten
De typische sardientjes

Van Caleta moet je geen eindeloos lange boulevard verwachten, geen grote hoeveelheid aan toeristenwinkeltjes en ook geen tientallen strandverkopers. Playa de la Caleta is een rustig stadsstrand, ten oosten van Malagueta. Het ligt ook ten oosten van het stadscentrum. Het is 1000 meter lang en vooral een strand dat goed wordt gevonden door de Malagueños (inwoners van Málaga). Dat betekent niet dat het druk is!

Caleta strand bij Málaga

Caleta is een soort stadsstrand, met alle gemakken die daarbij horen. De haven is op 20 minuten loopafstand, het absolute centrum van Málaga op 30 minuten. Parkeren is vrij lastig, tenzij je ervoor wilt betalen. Echter, ook dan is dit niet gemakkelijk in het hoogseizoen. Daarom is lopen toch wel aangeraden.

Prijzen

Een strandbedje kun je huren voor €4 of €5 per dag. Je kunt ook naar het waterpark van het naburige Malagueta strand (echt heel vlakbij Caleta strand) gaan. Er is ook een voetbalveldje, zie afbeeldingen, dit is gratis. Toiletten zijn ook gratis. Er zijn verschillende chiringuito's, zoals Oasis. Deze zijn qua prijs gemiddeld.

Chiringuito of beachclub Oasis
Een deel van de boulevard van strand Caleta
Het voetbalveldje

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol