Carabeillo / Carabeo strand

Carabeillo strand en Carabeo strand zijn twee stranden in de buurt van het balkon van Europa. Strand Carabeillo grenst met strand Burriana, strand Carabeo is meer verborgen.

Strand Carabeo en strand Carabeillo (de laatste grenst aan Burriana) zijn twee sterk op elkaar lijkende stranden. Ze liggen ook vlakbij strand Calahonda. Het zijn typisch 'verborgen' stranden. Toch zijn de stranden heel erg ontdekt door toeristen. Dat zorgt ervoor dat het charmante kleine strand toch erg druk oogt.

 • Vlakbij Nerja

  De twee stranden zijn erg dichtbij het centrum van Nerja.

 • Klein

  De twee stranden samen zijn amper 200 meter lang. 

 • Druk

  Vooral in de zomer is het er, vanwege de aantrekkelijkheid van het strand, erg druk.

 • Zwemmen

  Je kunt er langs de rotsen zwemmen, iets dat erg leuk is om vanaf hier te doen.

Carabeo strand op een rustige dag in 2018

Verborgen stranden

Vooral strand Carabeo lijkt vroeg in de morgen de ideale plek om te liggen. Het natuurschoon (rotsen) met het blauwe water eromheen en de ogenschijnlijke verborgenheid van de stranden, maken het tot een droomplek. Helaas zijn er veel meer mensen die er zo over denken. Tegen het middaguur zijn deze twee stranden normaal gesproken drukke stranden. Ook Carabeillo, dat aan strand Burriana grenst. Als je een beetje privacy wilt is dit juist een plek om te vermijden. Het is vrij druk en er zijn weinig faciliteiten. Wel zijn er toiletten, een strandwachter, een kiosk en je kunt er een klein aantal strandbedjes huren. Parkeren in de buurt van de stranden is erg lastig. Dit geldt voor zowel Carabeillo strand als Carabeo strand.

Trap naar boven en naar beneden

De strandjes liggen wat lager dus je kunt ze over het hoofd zien. De 'klim' naar beneden is gewoon met een trap met ongeveer 100 treden. Dit is dus voor iedereen goed te doen. Toch kan het voor oudere mensen een uitdaging zijn. Bovenin vind je een straat met wat winkeltjes en restaurantjes. De twee beste restaurans in de buurt zijn Restaurante en Nerja la Joya, Bakus en Restaurante 34. Het balkon van Europa is op korte loopafstand (minder dan 200 meter).

Strand Carabeillo
Strand Carabeo
Een kaart van Nerja

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol