Castillo strand

Een strand in Fuengirola, wat ook ten westen ligt van de stad Málaga. Het strand is vernoemd naar het Moorse kasteel Sohail. Je kunt er een aantal sporten doen.

El Castillo is een strand in Fuengirola, ten zuiden van Málaga. Het staat bij kasteel Sohail, een 10e eeuws kasteel dat door de Moren is gebouwd. Het strand is prima, er zijn genoeg faciliteiten en je kunt er tokkelen!

 • Kasteel op de heuvel

  Er staat een oud kasteel op de heuvel bij het strand.

 • Faciliteiten

  Er zijn toiletten, kraantjes, chiringuito's en meer!

 • Uitzicht

  Vanaf de heuvel van het kasteel heb je een prachtig uitzicht.

 • Tokkelen

  Je kunt over het water tokkelen of een kajak huren!

Castillo strand bij Fuengirola
Het kasteel Sohail bij Fuengirola
Plattegrond van het strand
Parque del Castillo
Toiletten bij het strand
Kasteel Sohail bij Fuengirola

Strand Castillo bij Fuengirola

Castle on the hill... Ed Sheeran heeft het er al over gehad. Het strand Castillo, vlakbij kasteel Sohail in Fuengirola, is een uniek strand. Het heeft alle faciliteiten die je maar kunt wensen van een strand. Chiringuito's, kraantjes, toiletten en verder nog gewoon mooi zand. Vlakbij het strand kun je bij Multiaventura kajaks huren, waterfietsen huren en naar beneden tokkelen!

Kasteel Sohail

Kasteel Sohail een 10e eeuws Moors kasteel dat ook door bijvoorbeeld de Romeinen is gebruikt. Vanaf de heuvel waar het kasteel had het een strategische ligging, dat bleek tijdens de slag om Fuengirola tussen Poolse en Brits-Spaanse troepen in 1810. Vanaf de heuvel heb je nu een prachtig uitzicht op het strand en de zee. In de periode juni - september is het kasteel gesloten voor publiek.

Het zand
De heuvel van het kasteel
Het uitzicht
Strandbedjes
De boulevard

Tokkelen en andere sporten

Je kunt tokkelen vanaf de heuvel bij het kasteel bij Multiaventura. Je gaat parallel aan de brug naar beneden, richting strand Santa Amalia. Dit kost €6 per persoon, per keer. Ook kun je de muur van het kasteel beklimmen, voor €4 per persoon. Door het nabijgelegen water kun je ook kajaks huren (€7 per uur) en waterfietsen huren. Plezier is gegarandeerd!

Multiaventura
Multiaventura
Multiaventura
Tokkelen
Tokkelen langs de brug
Een kajak op het water

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol