Malagueta strand

Een groot stadsstrand vlakbij het centrum van Málaga. Het ligt naast strand Caleta, op 15 minuten loopafstand van het centrum van de stad. Het is het vierde beste strand bij Málaga.

Malagueta mag dan wel een stadsstrand zijn, klein is het niet. Het is zo'n 2 kilometer breed en ligt ten oosten van de haven van Málaga.

 • Vlakbij Málaga haven

  Malagueta ligt op 15 minuten loopafstand van de haven.

 • Waterpret

  Ook een klein opblaasbaar waterpretpark bij het strand.

 • Strand dichtbij Málaga

  Malagueta ligt op 15 minuten loopafstand van het centrum.

 • Ook stukken gras

  Stukken gras om in te liggen.

Op 15 t/m 24 augustus vindt de Feria van Málaga plaats. Op woensdagavond 14 augustus begint dit rond 23:50 al op La Malagueta strand met een toespraak, vuurwerk en een DJ!

De beroemde Malagueta letters
2 strandbedjes voor €10
De plattegrond van strand Malagueta
Malagueta strand met het 'waterpark'
Chiringuito Tropicana
Chiringuito Tropicana
Playa Malagueta, het bekendste strand van Málaga

Strand dichtbij Málaga

Malagueta is het bekendste strand van Málaga en het is 1 kilometer breed. Het is het strand dat het dichtste bij het centrum van de stad Málaga ligt. Het ligt naast strand Caleta. Het grote voordeel van Malagueta is dat het het ideale strand is als je niet van zand houdt! Er zijn namelijk stukken gras waar je op kunt liggen, vooral in de buurt van de Malagueta letters (in het zuidelijk deel van het strand). Verder zijn er strandwachters, je kunt strandbedjes huren en er zijn chiringuito's (bijvoorbeeld chiringuito Tropicana). Het strand biedt alle gemakken van het centrum, aangezien je voor een lunch niet alleen naar een chiringuito kunt. Eventueel kun je ook even in 20 minuutjes richting het centrum lopen om daar wat tapas te eten! Je kunt dus andersom ook gemakkelijk van Málaga centrum naar het strand!

Strandbedje huren op Malagueta

Je kunt gemakkelijk een strandbedje huren op Malagueta, er zijn genoeg plekken waar dit mogelijk is. De meest gangbare prijs is 2 bedjes plus parasol voor €10, en dat dan de hele middag van 10:00 tot 18:00. Dit is een normale prijs, als je er 3 nodig hebt kun je misschien - in plaats van €20 te betalen - om een speciale prijs vragen.

Haven van Málaga

In de haven van Málaga, wat op 20 minuten loopafstand van Malagueta strand ligt, kun je leuke dingen doen. Je kunt iets eten in de haven, maar ook de iconische haven foto maken, slenteren op de boulevard van de haven van Málaga, naar een museum, het pompidou bezoeken, etcetera. Loop iets verder en je kunt een rondje maken in het reuzenrad.

Sport mogelijkheden op Malagueta strand
De beroemde sardientjes
Malaga haven op de achtergrond
Kiosk
IJsbar
IJs prijzen
Kiosk
Toiletten
Het strand
Het strand

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol