El Palo / Pedregalejo strand

Twee stranden naast elkaar ten oosten van Málaga, ten oosten van strand Baños del Carmen. Het is een van de bekendere stranden van Málaga door de talloze mini baaien. Gekozen als nummer 2 beste strand bij Málaga.

De stranden van Pedregalejo en El Palo liggen op 45 minuten loopafstand van de haven van Málaga. Je kunt ook met de bus naar deze stranden toe. Ten slotte zijn er ook genoeg parkeerplaatsen in de omgeving te vinden. Probeer anders de parkeerplaats van El Balneario van Baños del Carmen anders. Er zijn op strand el Palo zelfs gratis basketbal-, voetbal- en volleybalvelden!

 • Verse sardientjes

  Eet 's avonds verse espetos vanaf €2 bij de vele visrestaurants aan het strand.

 • Faciliteiten

  Alles is aanwezig; van toiletten en chiringuito's tot basketbal-, volleybal-, en voetbalveldjes.

 • Restaurants

  Er is een leuke boulevard met veel goede en gezellige restaurants!

 • Strandbedjes huren

  Een zogenaamde hamaca kun je huren vanaf €3,50 per dag.

Espetos aan het strand!
De plattegrond van Pedregalejo
Strand Pedregalejo
Verse sardientjes
De boulevard van Pedregalejo
Sportveldjes

El Palo strand

Het strand van El Palo ligt op zo'n 15 minuten rijden ten oosten van het centrum van Málaga. Het ligt bij de gelijknamige wijk El Palo. Playa del Palo is zo'n 1200 meter lang. Er zijn goede faciliteiten. Veel toiletten, afvalbakken, een basketbalveldje, voetenkraantjes maar ook een flink aantal restaurants en chiringuito's. El Palo strand wordt gebruikt door veel lokalen. Strandbedjes (hamacas) zijn te huur vanaf €3,50 per dag!

Mini baaitjes met gebakken sardientjes

Wat je meteen zult opvallen als je over strand el Palo loopt zijn de vele mini baaitjes met telkens een bootje waar sardientjes in worden gebakken. Vaak horen die sardientjes bij een chiringuito die er achter ligt. Deze sardientjes verschillen heel erg in prijs; je kunt er een aantal kopen voor €2,00 maar ook voor €8,00. De kwaliteit is hetzelfde, ze zijn gewoon erg vers.

De wijk El Palo

Achter het strand ligt de gelijknamige wijk El Palo. Het lijkt op de wijk Pedregalejo. El Palo is iets minder mooi dan de wijk Pedregalejo. Als je toch in de buurt bent kun je beter even de wijk Pedregalejo induiken (meer sfeer).

Strandbedjes voor €3,50
Basketbalveldje
Espejo's op El Palo
Vissersbootjes
Restaurant Carrasco
De wijk El Palo
Het strand El Palo
Strand toiletten
Strandbedjes
El Zagal

Pedregalejo strand

Het strand van Pedregalejo ligt op zo'n 12 minuten rijden ten oosten van het centrum van Málaga. Het ligt bij de gelijknamige wijk Pedregalejo. Playa de Pedregalejo is zo'n 1200 meter lang en is door malagastrand.nl verkozen tot een van de beste stranden ten oosten van Málaga! Je hebt er openbare toiletten, een voetbalveldje, volleybalvelden, voetenkraantjes en natuurlijk ook chiringuito's en restaurants. Er zitten hier veel Spanjaarden aan het strand en strandbedjes kun je vinden vanaf €4,00 per dag.

Espetos aan het strand

Net als bij strand El Palo is een van de kenmerkende eigenschappen van pedregalejo strand dat er veel mini baaitjes zijn. In deze mini baaitjes staan steeds weer plekken waar ze verse sardientjes op de grill verkopen. Een erg lekkere en lokale snack. Deze espetos worden vaak gebakken door de chiringuito's die aan de andere kant van de boulevard staan. Let op de prijs, een prijs rond de €2,00 is goed!

De wijk Pedregalejo

Achter het strand ligt de gelijknamige wijk Pedregalejo. Het heeft leuke straatjes en winkeltjes. Echt shoppen kun je hier niet maar je kunt wel de sfeer van een Spaanse volkswijk proeven.

El Morata met sardientjes
Strand Pedregalejo
De boulevard van strand Pedregalejo
Een speelplaats
Restaurante Merlo
Hoge zand kwaliteit
Restaurants met surfboards
Strandbedjes huren
Menukaart
Restaurant La Tortuga

Arroyo jaboneras en de brug

El Palo en Pedregalejo zijn twee stranden die erg op elkaar lijken. Vaak worden ze ook door elkaar gehaald, het wordt vaak gewoon El Palo genoemd. Toch is het strand dat grenst aan Baños del Carmen in het westen Pedregalejo, degene in het oosten El Palo. Er is een loopbrug die de twee stranden scheidt. Deze loopt over een drooggevallen rivier die luistert naar de naam arroyo jaboneros. Het lijkt helemaal drooggevallen, maar als het hard heeft geregend kan er wel eens veel water doorheen stromen!

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol