San Andrés / Misericordia strand

San Andrés en Misicorcia zijn twee stranden vlakbij Málaga die worden gezien als een van de belangrijkste stadsstranden van de zuid-Spaanse stad.

De twee stranden grenzen aan elkaar en zijn te vinden ten zuiden van de haven van Málaga. Er zijn goede faciliteiten beschikbaar. Bij elkaar zijn de stranden meer dan 2,5 kilometer lang.

 • Strandbedjes huren

  Dit kan vanaf €4,00 per dag op strand San Andrés bij Málaga.

 • Faciliteiten

  Alles is aanwezig; toiletten, winkels, chiringuito's. 

 • Chiringuito's

  Goede chiringuito's zoals Pedro Gutierrez en Literal Pacific.

 • Goed zand

  Fijn zand voor een optimale strandervaring.

Strand San Andres
Misericordia
Grasveldje op Misericordia
Fietspad bij San Andrés
Voetbalveldje
Een kiosk op het strand
Playa de San Andrés

Uitzicht op de haven van Málaga

Strand San Andrés en strand Misericordia zijn twee aangrenzende stranden ten zuiden van Málaga. Er zijn hier veel lokale Spanjaarden te vinden. Desondanks zijn de mogelijkheden voor toeristen ook groot. Je kunt strandbedjes huren voor maar €4 per dag (relatief lage prijzen). Er zijn meerdere voetbalveldjes, er zijn chiringuito's en je hebt een goed uitzicht op de haven. Hier zul je dus het komen en gaan van boten kunnen bekijken. Af en toe meren er nog wel eens superjachten of grote cruiseschepen aan in de haven van Málaga. Langs de gehele lengte van de stranden San Andrés en Misericordia zijn toiletten en kioskjes te vinden.

Drukke weg buigt af

Bij strand San Andrés loopt er een drukke weg langs. Bij het deel Misericordia buigt deze weg echter een beetje af en heb je er helemaal geen last meer van. Deze weg is ook een groot voordeel. Het zorgt ervoor dat je deze alleen maar hoeft over te steken om van de gemakken van de stad te kunnen genieten. Een supermarkt zo dichtbij het strand is een luxe voor deze stranden dichtbij Málaga.

Paseo Maritimo Antonio Banderas

Er is een 'Paseo Maritimo Antonio Banderas', waar veel speelplaatsen voor kinderen te vinden zijn. Ook kun je hier fietsen huren van Málagabici.

Strand Misericordia
Passeo Antonio Banderas
Plattegrond
De fietsen van Málagabici
Málagabici

Chiringuito's en hamacas

Er zijn een aantal goede chiringuito's te vinden op de stranden van San Andrés en Misericordia. Chiringuito Litoral Pacifico is een van de beste chiringuito's aan de stranden van Málaga, net als chiringuito La Campana Playa. Ook Rocamar en Pedro Gutierrez zijn bekende namen. De kwaliteit is ongeveer hetzelfde bij alle chiringuito's; eet een gegrild visje en een drankje met uitzicht op de zee. Bij sommige chiringuito's kun je strandbedjes (hamacas) huren (bijvoorbeeld bij Rocamar). De prijs van een strandbedje ligt rond de €4,00 - €4,50 per dag.

 

Restaurants bij het strand

Omdat de stranden van San Andrés en Misericordia zo dicht bij de stad liggen, heb je ook de keuze uit restaurants aan de andere kant van de weg. Dit zijn gewoon stadsrestaurants waar ook lokale Spanjaarden gaan lunchen. 

Chiringuito Pedro Gutierrez
Het strand met een chiringuito
Chiringuito Rocamar
Chiringuito Litoral Pacifico
Hamacas
Restaurant Casilda
Hamacas
Chiringuito Gutierrez Playa

Stranden bij Málaga: San Andrés en Misericordia

De stranden van San Andrés en Misericordia zijn twee mooie stranden. Door de. Passeo Antonio Banderas in het midden, vele chiringuito's, plekken om je voeten te wassen, toiletten en andere goede faciliteiten, zijn de twee stranden zeker topstranden in de buurt van Málaga. De stranden worden vooral gebruikt door de lokale malagueñas (inwoners van Málaga). De prijzen in de chiringuito's zijn relatief laag en de prijs van €4,00 voor een strandbedje is ook het laagste dat je gaat vinden aan de costa del Sol.

De boulevard
Toiletten
Een voetbalveldje
Een kinderspeelplaats
Het zand
IJsjes prijzen

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol