San Pedro strand

Een strand ten westen van Marbella (ten westen van Málaga), bij de wijk San Pedro de Alcántara. Het is een rustig en compleet strand. Het is door malagastrand.nl verkozen tot nummer 3 beste strand bij Málaga.

Zo'n 2 kilometer strand ten westen van Marbella, bij het stadje San Pedro. Een stad met een geweldige boulevard waar je gezellig iets kunt eten of drinken.

 • Erg rustig strand

  Een van de rustigste stranden van de Costa del Sol

 • Goed aangelegd

  Een fijn zandstrand met elke 500 meter een winkeltje.

 • Parkeren

  Ideaal parkeren aan de weg parallel aan het strand.

 • Chiringuito's

  De chiringuito's met meer stijl staan bij dit strand.

Het strand van San Pedro
Het strand van San Pedro bij Marbella
Huur strandbedjes: €5 / dag
Chiringuito Hawai Kai
Chiringuito El Abrevadero
Chiringuito l'unique
playa de san pedro

San Pedro; Golfbanen, auto's, luxe

San Pedro is een eersteklas plek voor touristen. Luxe wooncomplexen, golfbanen en uitstekende stranden. Toch zijn de kenmerken van het vissersdorpje dat het vroeger was nog zichtbaar. Je vindt hier miljonairs tussen de expats die hier een tweede huis hebben. Het is een betaalbaar stuk vlakbij het duurdere Marbella.

San Pedro strand

Het strand van San Pedro is een goede kilometer lang. Het heet eigenlijk San Pedro Ancántara Beach, en zelfs in het hoogseizoen is het er relatief rustig. Je hebt prima plek voor jezelf. De faciliteiten zijn erg goed. Om de 500 meter zijn er minimaal 2 winkeltjes te vinden aan de boulevard die langs het strand loopt (niet te verwarren met de San Pedro boulevard). Hier kun je alles kopen, van een ijsje tot een strand handdoek. De chiringuito's (strandbars) die je aan dezelfde boulevard vindt zijn of heel luxe of traditioneel Spaans. Prijzen Prijzen Prijzen. Voor ieder wat wils. Verder vind je op veel plaatsen prullenbakken, vaak tussen de boulevard en het begin van het strand in. Er zijn veel voorzieningen zoals toiletten en plekken waar je je voeten kunt wassen. Strandbedjes zijn te huur van €5 tot €7,50 per dag. Een topstrand!

Ferrari bij strand van San Pedro
Playa de San Pedro Alcántara
Afvalbakken
Schone toiletten
San Pedro strand
Een kiosk op het strand
De zee en het strand

San Pedro de Alcántara

Hoewel San Pedro vroeger een slaperig vissersdorpje was, is het steeds meer bij Marbella gaan horen. Toch kan San Pedro worden gezien als het kleinere en rustigere broertje van Marbella. De San Pedro Boulevard is echt puur gericht op gezinnen en families. Dat zie je ook doordat er genoeg speelplaatsen zijn, te vinden in het midden van de San Pedro Boulevard.

San Pedro boulevard

De boulevard van San Pedro is boven de tunnel van San Pedro; het is dus niet bij het strand van San Pedro! Het design van de brug, of de rotonde met het cruiseschip, tekent het feit dat San Pedro zich niet meer wil associeren met het imago van een slaperig dorpje. Het heeft evenementen en erg leuke bars en restaurants. Verder kun je fietsen huren om bijvoorbeeld het centrum van het 'oude San Pedro' in te gaan. Verder raden we, als plek om iets te drinken, Ambrosia aan. Verder is Mr. Gourmet Burger is een goede plek om een heerlijke burger te eten.

Kunst bij San Pedro
Brug van San Pedro boulevard
Fietspaden bij de boulevard

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol