Top 5 beste stranden bij Málaga

De top 5 beste stranden bij Málaga, of eigenlijk: beste stranden aan de costa del Sol. Van Marbella tot en met Nerja; zie hier de beste 5; Torre del Mar, Malagueta, Pedregalejo / El Palo, San Pedro en Carihuela!

Malagastrand.nl heeft een top 5 beste stranden bij Málaga gemaakt. De vijf stranden liggen allemaal op een andere locatie. De stranden van Marbella tot en met Nerja zijn meegenomen. Hou jij van watersporten, of ben je meer iemand die van een rustig strand houdt?

Het strand van Torre del Mar

1 - Torre del Mar

Strand Torre del Mar is het beste strand gebleken in de omgeving van Málaga. Het is een strand dat redelijk tussen Málaga en Nerja in ligt, en daarmee ten oosten van Málaga. Het is het meest complete strand. Het is een erg breed met alle faciliteiten, een haven en daarmee de mogelijkheid tot watersporten. Je kunt een aantal boten waaronder een catamaran huren in de nabijgelegen haven La Caleta de Velez. Er zijn voetbalveldjes, volleybalveldjes, tafeltennistafels en er is zelfs een strandfitness. Er zijn kinderstranden, stranden voor senioren en genoeg chiringuito's. En ieder jaar in de zomer is er een vliegshow. Strand Torre del Mar is verdiend de nummer 1 op de lijst met beste stranden bij Málaga!

2 Pedregalejo - El Palo

Strand Pedregalejo - El Palo ligt ook ten oosten van Málaga. Het is het strand dat op 2 is geëindigd. Het heeft een aparte sfeer door de vele mini baaitjes die er zijn. Ook kun je er in iedere 200 meter wel gebakken espetos kopen. Dit zijn verse sardientjes die worden verkocht in soort bootjes; een uniek beeld wat zo'n beetje het beroemde beeld van strand El Palo en strand Pedregalejo is geworden. Verder zijn er genoeg gezellige chiringuito's, sportveldjes (voetbal, volleybal, basketbal), en is dit strand zeker bij zonsondergang aan te raden.

Espejo's op El Palo
San Pedro strand

3 - San Pedro

Strand San Pedro ligt een flink eind ten westen van Málaga, vlakbij Marbella. Het ligt nog verder dan strand Puerto Banús. San Pedro heeft echter stijl en is relatief rustig. Het strand biedt veel parkeermogelijkheden, het is een fijn zandstrand met stijlvolle chiringuito's. Het is echter niet goedkoop. Je kunt iets eten op de San Pedro Boulevard, een boulevard met een grote stijlvolle loopbrug in het midden. Hier vind je bars, restaurants en fietsenverhuurders. Dit is zo'n 20 minuten lopen vanaf strand San Pedro.

4 - Malagueta

Strand Malagueta is nummer 4 in de lijst met beste stranden bij Málaga. Het is het bekendste strand van Málaga en zeker ook een van de beste stranden. Het is het meest complete stadsstrand genoemd worden. Er zijn stukken gras, het ligt dichtbij het centrum en de haven van de stad en er is een costa waterpark voor waterpret. De haven op de achtergrond zorgt voor mooie foto's. Het enige nadeel is dat strand Malagueta in het hoogseizoen erg druk kan zijn. Mocht het echt te druk zijn, dan kun je altijd naar strand Caleta lopen (10 minuten loopafstand van Malagueta). Vaak is dit strand iets rustiger.

De beroemde Malagueta letters
Carihuela strand

5 - Carihuela

De lijst sluiten we af met strand Carihuela. Een strand met de nadruk op Nederlanders. Zo is er café de Brabander, café het Trefpunt, Beach Club Klikspaan, Friet van Piet en meer. Het aantal Nederlandse vlaggen bij het strand laten het lijken op Zandvoort. Het is echt een stukje Nederland in Spanje, dat bewijst de 'eet smakelijk' wel bij de tapas. De faciliteiten op dit strand zijn vrij compleet; behalve Nederlandse restaurants zijn er ook typisch Spaanse chiringuito's.

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol