Torre del Mar strand

Een strand ten oosten van Málaga en ten westen van Nerja met alle faciliteiten. Torre del Mar is door malagastrand.nl verkozen tot beste strand bij Málaga.

Torre del Mar ligt eigenlijk vrij ver van Málaga vandaan. Toch is er een busverbinding met het openbaar vervoer (zo'n anderhalf uur) en is een dagje Torre del Mar prima te doen! Het is vooral een familiestrand maar er zijn ook mogelijkheden om te sporten. Er is ook een jaarlijkse vliegshow.

 • Haven vlakbij

  Doordat de haven Velez-Málaga vlakbij is kun je watersporten doen.

 • Faciliteiten

  Alles is aanwezig; voetbalveldjes, toiletten, chiringuito's.

 • Vliegshow

  Ieder jaar in juli vindt er een vliegshow plaats.

 • Strandbedjes huren

  Een zogenaamde hamaca kun je huren vanaf €4,00 per dag.

Het strand van Torre del Mar
De plattegrond
Strand toiletten
De haven La Caleta de Velez
Cocktails
Boten aan het strand
Het zand op strand Torre del Mar

Torre del Mar strand

Het strand van Torre del Mar ligt op zo'n half uur rijden (1:20 met het openbaar vervoer) ten oosten van het centrum van Málaga. Het ligt bij het gelijknamige stadje, tussen Nerja en Málaga in. Playa Torre del Mar is zo'n 3 kilometer lang. Het is door malagastrand.nl verkozen tot beste strand ten oosten van Málaga.

Faciliteiten, haven, vliegshow

Het strand is populair onder families met kinderen. Ook de lokalen van de costa del Sol weten het strand goed te vinden. Er zijn ontzettend veel faciliteiten. Tafeltennis, volleybal, voetbal, fitness, seniorenstrand, kinderstrand, overal toiletten, een book crossing point, stranddouches, chiringuito's, hamacas, noem het maar op. De zandkwaliteit is bovendien erg hoog. Bovendien is de haven La Caleta de Velez erg dichtbij. In deze haven kun je een zeilboot, catamaran, kano en veel meer huren. Ieder jaar in juli is er een vliegshow met de naam Festival Aéreo Internacional Torre del Mar. Dit trekt ieder jaar weer zo'n 300.000 toeschouwers.

Strandbedje huren of eigen parasol?
Het strand Torre del Mar
De boulevard Torre del Mar
Vissers vind je bij het westen van het strand

Faciliteiten en sport

Op strand Torre del Mar is ontzettend veel te doen. Er zijn heel veel faciliteiten. Hieronder vallen ook sportvelden, of de tafeltennistafels. Een lijstje van water allemaal te doen is.

 • Toiletten. Er zijn over het gehele strand heel veel toiletten te vinden. Ook kun je natuurlijk in de chiringuito's naar de WC.
 • Voetenkraantjes en douches. Er zijn genoeg voetenkraantjes te vinden om je voeten af te spoelen. Ook zijn er een aantal (openlucht) douches te vinden.
 • Kiosk. Er zijn genoeg kiosks te vinden waar je een ijsje kunt kopen of een flesje water.
 • Book Crossing Point. Deze vind je in het westen van het strand. Laat een boek achter en lees een boek van een ander. Een moderne vorm van flessenpost.
 • Er zijn stranden zoals het seniorenstrand, of het kinderstrand.
 • Er is een soort strandfitness. Hier kun je een heel parcours volgen.
 • Er zijn voetbalveldjes.
 • Er zijn volleybalveldjes.
 • Er is een tafeltennistafel.
 • Er zijn veel chiringuito's te vinden (scroll naar beneden).
 • Overal kun je wel strandbedjes huren. Prijzen starten vanaf zo'n €4 per persoon per dag. Een dag is meestal van 10:00 tot 19:00.
Een kiosk
Leuke stranddouches
Boeken
Toiletten
Een strand voor kinderen
Een strand voor senioren
Er zijn meerdere voetbalveldjes
Een tafeltennistafel
Volleybalveldjes
Een strand fitness

Strandbedjes huren

Strandbedjes vind je overal op strand Torre del Mar. Omdat er in de zomer aardig wat toeristen te vinden zijn, hebben de meeste mensen geen eigen strandspullen bij zich. De strandbedjes zijn over het algemeen gemaakt van plastic. Je krijgt er dan een rieten zonnescherm bij. De prijzen kunnen 's zomers en 's winters natuurlijk verschillen. Soms kun je de hamacas (strandbedjes in het Spaans) bij een chiringuito vinden, dan heb je er meestal ook nog WiFi bij! Zie de voorbeelden van strandbedjes huren op strand Torre del Mar hieronder.

Chiringuito's op strand Torre del Mar

Chiringuito's zijn een soort Spaanse strandtentjes. Deze zijn op strand Torre del Mar zeker wel te vinden. Onze aanrader is om te kijken waar veel mensen zitten. Omdat dit natuurlijk niet altijd garantie op goed eten en een goede service biedt, kun je ook altijd op tripadvisor of Google Maps kijken. De chiringuito's die in ieder geval goed zijn, zijn chiringuito Victoria, chiringuito puerto Victoria, chiringuito Varela, chiringuito casa Miguel, chiringuito hermanos moreno, chiringuito Estrella en Sirena Beach Club. De prijzen zijn ongeveer zoals dit. Bekijk de voorbeelden van chiringuito's hieronder.

Chiringuito casa Miguel
Chgto. Hermanos Moreno
Chiringuito casa Miguel
Chiringuito puerto Victoria
Sirena Beach Club
Chiringuito Mediterraneo

De haven van La Caleta de Velez

De haven van La Caleta de Velez vind je vlakbij Torre del Mar, wat weer ten zuiden ligt van Velez-Málaga. In de haven vind je geen groot aantal jachten zoals je dat bij de haven van Puerto Banús wel kunt verwachten. In de haven van La Caleta de Velez vind je vooral zeilboten, vissersboten en speedboten. Je kunt er een hapje eten, maar ook je eigen zeilboot stallen.

Boten of catamaran huren

Je kunt met Cruceros Axarquia op een boot voor €20 per persoon (kinderen €15). Vaar langs de kust en spot mogelijk dolfijnen! Bij Cruceros Axarquia kun je ook een grotere boot huren voor bijvoorbeeld een dag voor €800, met bar aan boord! Zo kun je naar Nerja varen.

Bij catamarantours.es kun je ook een catamaran huren voor €15 per volwassene per uur, of €25 voor 2 uur. Ook kun je de catamaran prive huren.

Plattegrond
Catamaran tours
Zeilboten in de haven
Visnetten liggen klaar
Een hapje eten kan hier
Cruceros Axarquia
Haven La Caleta de Velez
Een zeilboot huren

De jaarlijkse vliegshow van Torre del Mar

Jaarlijkse komt hij terug; de vliegshow van Torre del Mar. Een aantal voorbereidingsdagen en de afsluitende spetterende einddag. Vol met vliegteams uit landen over de hele wereld. Je ziet de mooiste maar ook gekste vliegtuigen voorbij komen. Altijd is de Spaanse luchtmacht sterk aanwezig, in 2018 met een Eurofighter Typhoon.

De jaarlijkse vliegshow
Een Spaans blusvliegtuig
Italiaanse stuntteams
De mooiste formaties

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol