Torremolinos

Een stad ten zuidwesten van Málaga, aan de andere kant van het vliegveld. In totaal is er zo'n 8 kilometer strand. Torremolinos leeft voornamelijk op toerisme en is onderdeel van de costa del Sol. Er wonen veel Britten en Scandinaviërs.

Stad en geschiedenis van Torremolinos

De naam Torremolinos komt van het woord torre (toren) en molinos (molens). In de 18e eeuw waren namelijk veel watermolens in het gebied. Toch was het dorpje zelf niet zo groot. Toen een Nederlands-Engelse vloot het dorpje in 1769 tot de grond afbrandde, telde het een inwonersaantal van 106. Het werd binnen een eeuw herbouwd en in het jaar 1849 woonden er zo'n 750 mensen. Het was een vissersdorpje totdat het nog eens 100 jaar later het een van de grootste toeristensteden aan de costa del Sol begon te worden. Vanaf 1965 was het een van de grootste toeristensteden. De meeste toeristen komen met het vliegtuig via het nabijgelegen Malaga Costa del Sol Airport.

Treinstation en busstation

Torremolinos is met de C-1 lijn aangesloten met Málaga, het vliegveld en Fuengirola. Treinstations in de regio zijn behalve het station Torremolinos zelf, Los Alamos, La Colina en Montemar Alto. Ook is er een bescheiden busstation met een busservices naar Marbella, Málaga, Fuengirola en plekken in de stad zelf. De bus is erg goedkoop maar gaat vrij langzaam.

Stranden van Torremolinos

  • Playa La Carihuela. Het strand met de vele Nederlandse vlaggen; Carihuela is erg populair onder Nederlanders. Vind in de buurt cafe de Brabander, 't Trefpunt, Friet van Piet en 't Smulhoekje.
  • Playa el Bajondillo. Dit meer dan 2000 meter lange strand bij La Colina is het grootste strand van Torremolinos en door de vele faciliteiten ook een van de meest complete stranden. La Colina is een treinstation.
  • Playamar is een van de drukste stranden aan de costa del Sol, en zeker ook een van de drukste stranden van Torremolinos. Je vindt hier veel lokale inwoners.
  • Playa Los Alamos. Een compleet strand met veel faciliteiten. Los Alamos ligt vlakbij het vliegveld waardoor het wel lawaaiig is. Je kunt hier vlakbij kitesurfen (Guadalmar). Ook kun je hier allerlei andere watersporten doen bij Playa Rafa. Denk aan de bananenboot, padelsurf, jetski of parasailing.
  • Ook dichtbij Torremolinos zijn de strand Guadalmar en nudistenstrand Campo de Golf. Deze behoren echter officieel tot de gemeente Málaga. Guadalmar strand kan als het ultieme kitesurf strand worden gezien in de buurt van Málaga.

Wat is er te doen in Torremolinos?

In Torremolinos zijn niet zo veel bezienswaardigheden. Dit omdat de meeste toeristen hier komen voor de stranden. Als je niet met de auto bent dan is er 1 prominente bezienswaardigheid; het krokodillenpark. Ook is het aantal Nederlandse vlaggen op strand Carihuela eigenlijk een bezienswaardigheid op zich. Als je genoeg hebt van de stranden van Torremolinos kun je natuurlijk gewoon de trein in en bijvoorbeeld een dagje Málaga doen.

Het krokodillenpark

Een van de grootste toeristische trekpleisters in Torremolinos is het krokodillenpark. Het is een dierentuin met voornamelijk krokodillen. In ongeveer anderhalf uur ben je er doorheen. De grote attractie is dat je met een babykrokodil op de foto kunt.

Het krokodillenpark is geopend van 11:00 tot en met 17:00. In de zomer gaat het park 1 uur later dicht. Kaartjes zijn online verkrijgbaar voor €12,00 per persoon (peuters €4,00). Bij de kassa zijn de kaartjes duurder dan online! Let ook op; eten en drinken in het krokodillenpark is erg duur. Dit kun je dus beter buiten het park doen.