Veelgestelde vragen / tips voor stranden Málaga

De veelgestelde vragen over de stranden van Málaga. Vragen over de beste massages, jetski's, parkeren en de bezetting (rustig, druk?) van de stranden. Ook; wat is het beste seizoen in Málaga?

Malagastrand.nl heeft een top 5 beste stranden bij Málaga gemaakt. De vijf stranden liggen allemaal op een andere locatie. De stranden van Marbella tot en met Nerja zijn meegenomen. Hou jij van watersporten, of ben je meer iemand die van een rustig strand houdt?

Massages

Waar vind ik de beste massages?

Een massage is niet mogelijk op ieder strand bij Málaga. Wel op de meeste stranden. De stranden van Carihuela, Carvajal, Faro, San Pedro, Los Alamos en Puerto Banús behoren tot de stranden waar dit in ieder geval wel mogelijk is. Vaak bieden masseuses verschillende soorten massages aan zoals een relaxende massage, een sportmassage of een deluxe massage. De prijzen voor bijvoorbeeld een relaxerende massage zijn in de richting van €25 tot €30 voor een half uur en €40 tot €50 voor een uur. In de omgeving van Marbella zijn massages doorgaans wat duurder.

Waar kan ik een jetski huren?

Een jetski huren is mogelijk op de stranden van Málaga. Het kan op meer stranden dan je denkt. Waar het zeker mogelijk is, is op de stranden van Puerto BanúsFaro, Los Alamos en Los Boliches. De prijzen zijn steeds voor 2 personen.

  • Op strand Puerto Banús: €50 / 15 minuten.
  • Op Strand Faro (bij Marbella): €50 / 15 minuten, €90 / 30 minuten.
  • Op strand Los alamos: €50 / 15 minuten, €90 / 30 minuten.
  • Op strand Los Boliches: €100 / uur (met licentie), €170 / 2 uur (met licentie).
Een jetski
San Pedro strand

Wat is het meest rustige strand?

Het ligt natuurlijk helemaal aan het seizoen. In de maanden juli, augustus en september is het erg druk in de buurt van Málaga. We kunnen met zekerheid zeggen dat bijvoorbeeld stadsstrand Malagueta of stadsstrand San Andrés in die maanden erg druk zullen zijn. Relatief rustige stranden zijn strand San Pedro ten westen van Marbella en strand Baños del Carmen ten oosten van Málaga.

Het lijkt er dus op dat de meeste stranden in de zomer erg druk zullen zijn. Als je echt van rustige stranden houdt dan kun je het beste buiten het hoogseizoen op vakantie gaan. De maanden oktober of juni zijn echter juist perfect; goed weer gecombineerd met minder drukke stranden. Dan zijn de vliegtickets ook vaak goedkoper!

Welke stranden zijn goed met parkeren?

Er zijn een aantal stranden waar het parkeren goed is geregeld. Er zijn ook stranden die je beter kunt vermijden als je met de auto bent. Overigens ligt het ook totaal aan het seizoen.

Met de auto vermijden: Malagueta, Caleta, San Andrés, Misericordia, Torre del Mar, El Palo, Pedregalejo, El Cable, Faro en Carihuela.
Iets beter met parkeerplekken: Baños del Carmen (parkeren bij restaurant El Balneario), San Pedro, Puerto Banús, Carvajal, Torreblanca, Los Boliches en Los Alamos.

Parkeren bij het strand in Málaga is het beste geregeld bij strand Guadalmar. Er is een grote zandvlakte waar je je auto neer kunt zetten. Echter, ook deze gratis 'parkeerplaats' staat 's zomers vrij vol.

Parkeren op Guadalmar
Een zonnig Málaga

Wat zijn de beste maanden in Málaga? (juni & oktober)

Toeristen vind je in Málaga het hele jaar door. In de zomer vind je er echter veel meer dan in het najaar, het voorjaar of in de winter. In de winter vind je vooral de 'overwinteraars'. De beste maanden in Málaga vinden wij echter oktober en juni. Dan is het minder druk doordat er geen schoolvakanties zijn, maar zijn de temperaturen goed!

Zie hieronder de gemiddelde minimumtemperatuur, maximumtemperatuur, het aantal zonuren, het aantal neerslagdagen en het aantal millimeter regen in de maanden mei, juni, juli, augustus, september en oktober.

Mei: 17, 23, 9, 12, 28
Juni: 21, 26, 10, 6, 10
Juli: 23, 28, 11, 2, 2
Augustus: 23, 28, 10, 4, 4
September: 21, 26, 8, 9, 20
Oktober: 18, 23, 7, 14, 39

Wat is echt gaaf om te doen in de regio?

Het heeft niets met stranden te maken, maar echt iets gaafs om te doen in de regio Málaga is het lopen van de Caminito del Rey. Dit 'koningspad' is aan het begin van de vorige eeuw bezocht door de koning, vandaar de naam. Het is een oud mijnwerkerspad dat spectaculair is opgeknapt en compleet veilig is gemaakt voor toeristen. Loop aan de zijkant van een kloof en geniet van de schitterende uitzichten! Als klap op de vuurpijl is er een hangbrug aan het einde. Maar geen zorgen, alles is compleet veilig gemaakt zodat je niet eens zo sportief hoeft te zijn! Als je kunt lopen, kun je de Caminito del Rey doen!

Boek Nu Jouw Vliegtickets Naar Málaga

De goedkoopste vliegtickets naar de beste stranden van de costa del Sol